.:Ucapkanlah "ZIKRULLAH" tatkala melawat ke blog ini:.

Tuesday, September 14, 2010

Jauhi Coke dari hidup anda!


Fakta seperti yang tersenarai di bawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke: Coca Cola.Di dalam kebanyakan negeri di US, kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku kemalangan.Macam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team.Cuba tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna COKE?

Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini:

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!

2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?

3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang! Xperlu beli sabun basuh kereta mahal2..

4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta..

5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat.. Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Xperlu guna daia, harimau kuat atau yang sewaktu dengannya dengan kuantiti yg banyak.. Saving!

7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/melekit? Celup tuala dengan Coke dan lap. Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin macam yang di jual di Yawata tu sebab harga amat mahal!

(Please try this at home)

Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja besi mesti suka statement ni. Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama ke arah penyakit osteoporosis.

Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,(bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin) pasti dilengkapi dengan tanda amaran "Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis: bahaya". Lebih bahaya dari lori tangki minyak la pulak kan..

Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. .Tolong jangan letak atau parkir kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus dua sebab hakisan atau karat.. Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun.

Wahh...mesti buat overhaul ni! Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke.Cuba bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum. Pasti termuntah sebab macam minum air gula kan.. Tapi bila tambahkan citric asid, mesti muka tersenyum.Tambah pula dengan ais! Nyummy la jawabnya!

Asid tersebut akan bertindak terhadap lidah untuk memberi signal kepada otak bahawa air yang diminum tidak berapa manis. Lidah dengan otak pun kena tipu dengan Coke ni.

Semua minuman ringan menggunakan asid yang sama. Tak kiralah Pepsi. 7-up, Drinho, Yeos, Milo, F&N dan lain-lain. Sama sahaja.. Sekeluarga semua tu..

Coke membawa maksud dadah Cocaine. Asal minuman Coke adalah dicipta untuk meghilangkan rasa letih dan mengkhayalkan untuk para pekerja buruh. Macam candu masuk China dulu. Antara isi kandungan adalah ekstrak dari daun coca [cocaine] dan kacang Cola. Tu yang mai perkataan Coca Cola tu.

Cuba rendamkan gigi (gigi yang patah) dalam satu mangkuk Coke, pasti gigi tu hilang/lebur dalamasa 24-49 jam. Kalau anda tak suka minum kopi tapi suka sangat minum Coke, sama je, minum Caffein, bahan yang sama dalam dua minuman tersebut.

Di India, negeri Andhra Pradesh dan Chattisgarh secara spesifiknya, para peladangnya menggunakan Coke sebagai semburan untuk membunuh serangga perosak dalam ladang kapas dan cili mereka.

Syarikat Coke dimiliki oleh pelabur berbangsa Yahudi 100%. Di Mekah ada Mecca Cola. Betul ke?
Yang pernah pergi Mekah boleh confirm kot? Sama2 kita kongsi kan..

Jadi, sambil-sambil kita minum Coke tu, bolehlah pada masa yang sama cuci cermin kereta, cuci baju,buka nat skru, cuci tandas , sembur serangga dan lain-lain. Rupa-rupanya Coke ni boleh dibuat bahan gantian emergency jika bahan cuci/pelincir/penghakis habis kat rumah kita kan. Semua fakta di atas pembaca2 budiman boleh cuba sendiri di rumah jika tidak percaya ye.

Tepuk dahi tanya hati.... Nak minum atau tidak..

Yang pastinya penulis dah cuba beberapa eksperimen di atas.. Dan ternyata menjadi.. Alhamdulillah penulis jenis yang x minum air gas.. Jadi, katakan TAK NAK pada COKE!

Terima kasih kerana meluangkan masa untuk membaca..

0 comments:

Related Posts with Thumbnails