.:Ucapkanlah "ZIKRULLAH" tatkala melawat ke blog ini:.

Tuesday, March 30, 2010

Berakhirnya kemuncak pesta buku..


Semalam telah berakhir Pesta Buku Antarabangsa yang diadakan di PWTC.. Tujuan kedua selepas tujuan asal penulis balik pun sebab nak ke PWTC jugak.. So, penulis gunakan masa tu sehabis baik.. Hari Jumaat lepas penulis ke sana pada waktu pagi bersama my mum n lil bro sebagai peneman.. Disebabkan hari tu adalah hati Jumaat, hampir pula dengan waktu solat Jumaat, penulis lihat kurang pengunjung.. So, memudahkan perjalanan penulis jugakla sebenarnya.. hehe..

Dari pagi sampaila ke petang penulis stay kat sana.. Jalan2 pantau buku.. Hari pertama datang ni, hajat nak tinjau dulu buku2.. Jalan puas2 dulu.. Tapi disebabkan keterujaan dan ketidaksabaran (ayat xde dalam kamus dewan bahasa, jgn tiru ye), penulis ‘terbeli’ jugak beberapa buah buku untuk memuaskan hati..

Untuk kali keduanya pula sebelum penulis balik ke campus, penulis pergi lagi hari Ahad.. Hari tu adalah hari penutup (last day) pesta buku.. Hajat nak jugak pergi sebelah pagi, tapi penulis kene masak dan buat dessert untuk anak buah my mum yang sambut birthday di Sepang.. so, x dapatlaa.. Sebelah petang tu plak, pergi Sepang untuk hadiri birthday party tu la.. Penulis dah ditempah awal2 untuk buat decoration party tu.. Sungguh penat rasenye.. Target dalam pukul 4 mesti sampai PWTC. Tp majlis tu ade protokol pulak.. Siap ade game skali.. Penulis dah mula gusar.. Hati dah terbang di PWTC.. Tunggu punye tunggu, sampaila pukul 6.30 baru dapat beransur pulang.. *straight face*.. Tidak terkata apa dah.. Take time yg terlalu lama…….. Betulla orang kate, Penantian itu satu penyeksaan kan..

Nak ke sana pulak, not wif my parent.. But wif my uncle from Singapore.. Die yg tlg hantarkan coz my parent ade plan ngan saudara2 untuk pegi merisik.. Walau diajak dan diasak untuk ikut pegi merisik tu, penulis tetap ngan pendirian.. X NAK.. dan FULL STOP..! Penulis nak tuju ke PWTC je time tu.. Dah lame tertunggu2.. On the road, jalan jammed teruk sebab hujan lebat.. Sampai PWTC dah pukul 7.50.. Terus penulis ke surau dulu.. Dahulukan yg aula..

Ok, this time.. yang tertunggu2 dan ditunggu2.. Mase untuk penulis tawaf KLIBF mencari buku.. Time ni paling best sebab dah last day and last time.. So, price pun mendadak turun.. Harga memang murah.. Best..best.. Dalam tidak sedar membeli, sampai je kat booth Jasmine iaitu tempat my cousins jage booth, penulis cek balik buku dalam plasik, rupenye dah 5 buah buku penulis beli.. Ditambah ngan buku yang penulis dapat free dari pengarah penerbit lagi.. Ok, adal lagi 1 buku penulis nak.. Terus penulis bergegas mencari.. Time tu dah nak tutp, Alhamdulillah jumpe jugak.. Dapatla half price sebab pembeli terakhir.. hehe..

Sungguh puas hati dapat berbulan madu dengan buku kat situ.. Sungguh puas hati dapat stay kat pesta buku sampaila pesta buku tu tutup.. Hilang segala kegusaran di hati..






This book penulis dapat percuma dari pihak penerbit
sebagai tanda penghargaan kerjasama..


Ini juga percuma..
Thanks a lot kepada pihak penerbitan..

2 comments:

nana~ said...

eh2..ada nama su la dekat cover buku tu..ehehe..^_^v

suhaila_annur said...

Err.. hehe..
Sebab tu dapat free..
Rugila nana x pi tau..
Lain kali meh kite turun KLIBF same eh.. Blh temankan su.. Baru meriah lagi.. hihi..

Related Posts with Thumbnails