.:Ucapkanlah "ZIKRULLAH" tatkala melawat ke blog ini:.

Tuesday, November 24, 2009

3 in 1 wif family..

Agak pelik, 3 in1 wif family pun ade gak.. Haa.. Bukan Nescafe je yang ade 3 in 1 tau.. Ni formula, urusan keje + jalan2 + cari pengetahuan dan pengalaman = 3 in 1.. Ape yang nak distory ni ye.. Meh bace yang kat bawah ni..

Hari ni pukul 11 pagi dah keluar.. Walaupun agak berat nak tinggalkan rumah sebab tengah renovation, tp atas urusan keje kene keluar jugak.. Actually yang ade keje tu ayah, tp sume ikut. Da jadi kebiasaan.. Bile ikut ayah tu, bolehla belajar cara-cara nak buat tu, nak buat ni, nak berurusan ngan pihak tu, pihak ni.. Esok2 bolehla uruskan sendiri.. InsyaAllah..

1st skali ikut ayah gi bank.. Agak kepeningan tengok orang ramai dalam bank tu. Punyela lame nak kene tunggu.. Maybe sebab time tu waktu kemuncak kot.. Dats why la orang ramai.. Sambil2 tu penulis perhati camane pengurusan bank tu. Agak cekap dan professional.. Suke tengok time orang tenga isi borang.. hehe.. Macam2 gelagat ade.. Ade yang pening memilih borang.. Hihi.. Alhamdulillah ayah penulis dah ajar sume tu camane nak isi borang, borang ape yang perlu kalo urusannye gini or gitu, maklumat ape yg perlu, ke mane nak tuju, kalo nak hantar duit adik kat Indnsia camane.. Alhamdulillah dah diajar.. Nsib baikla bayaran bil2 bukan kat situ, kalo x lagi sesakla bank kan.. sekarang da senang dah.. Segala kemudahan ade..

Then pegi Carre4 kat Melewar, dekat ngan Bukit Antarabangsa. Gi sane sebab ayah ade meeting ngan kawan die, yang juga merupakan penerbit buku.. Penulis panggil die cik Din.. Penulis respect ngan die sebab usaha gigih die yang meletakkan die di tahap yang cemerlamg sekarang ni.. Dialah penerbit, dialah pengedar, dialah pemborong, dialah pembekal.. Memang untung.. Orang melayu yang Berjaya.. Yang dijual semua barangan Islamic dengan trade mark utamanya “Mencari keberkatan Ilahi”.. Kat sane penulis jumpe sumthng yang penulis tercari2 sebelum ni iaitu bacaan al-Qur’an oleh adik MUHAMMAD TAHA AL-JUNAYD.. Subhanallah.. Ciptaan Allah.. Sedap sungguh bacaan die.. Readers yg xpercaye, pegila cari CD or kaset adik tu then dengar sendiri.. Cnfrm hanyut dalam alunan yang mengasyikkan.. Penulis sempat lagi beli novel yang penulisnye HABIBURRAHMAN EL-SHIRAZY.. Hehe.. My fav..

Sedang asyik2 penulis bejalan2 dalam carre4 tu ngan family, tibe2 ade orang letakkan burung kakak tua putih kat bahu penulis. Tekejut penulis dibuatnya... Mane taknye, tibe2 bahu dicengkam.. Pusing2 tengok burung kakak tua.. Comel!! Ade 2 ekor.. Ape lagi, ambik peluangla main.. Hehe.. Ayah penulis plak telak yang sekor lagi kat lengan.. Geram btul tengok.. Cute sangat! Then ade pulak ular sawa.. Mule2 tengok, eeeiii… Takut+geli.. Slow2 penulis pegang kulit ular tu.. Baru berani masuk.. Pastu orang tu letak kat bahu.. Melingkar ular tu kat bahu penulis.. MasyaAllah, time tu pejam mate rapat2.. Takut.. Macam2 ayat bace.. Hihi.. Da lame2 tu ok dah.. Siap main2 lagi.. Orang2 kot tu tengok je.. Jd tumpuan plak.. Hihi.. Bukan kat zoo je wujud binatang2 ni tau.. Pikir2 balik macam nak pelihara kat umah je.. Best.. Tp sume tu perlukan lesen..

Tu je la yg blh story.. Yg lain tu secreto familio.. hehe.. Okay, nak sambung membaca plak.. Salam..

2 comments:

Mohd Farid said...

Salam,

Selamat Hari Raya Aidiladha..

suhaila_annur said...

Wsalam..
Selamat Hari Raya Aidil Adha juga..

Semoga sentiasa dalam rahmat Ilahi..

Related Posts with Thumbnails