.:Ucapkanlah "ZIKRULLAH" tatkala melawat ke blog ini:.

Friday, August 21, 2009

Ulangtahun Kelahiran yang penuh makna dan perubahan..


Assalamualaikum…

Sebagai pembuka bicara dalam entry ni, su nak ucap time kasih banyak-banyaaaakkk sangat pada orang yang telah kenekan su time hari lahir su smalam, 19 Ogos.. Memang best sume taktik2 tu.. Hehe.. Hampir2 terpedaya tau.. Tu sebagai pembuka bicara..

1st of all.. Diucapkan jutaan time kasih banyak pd mak dan ayah sebab telah arrangekan 1 majlis yang ringkas dan doa selamat.. Thanks jugak coz berikan hadiah yang bernilai 4 dis year, yang boleh diabadikan dan boleh dinikmati dalam jangka masa yang sangat lama.. Segalanya terlalu berharga.. Dan yang tiada tandingan nilainya adalah kasih sayang.. Itulah yang paling berharga.. Btw, terima kasih didahulukan pada seorang yang bergelar ibu kerana telah melahirkan anakmu.. Dan pada ayah, terima kasih sebab telah menjaga dan membesarkan anakmu dengan penuh kasih sayang dan kesabaran dalam melayan karenah anakmu ini.. Syukran jiddan.. DAN.. Adikku! Thanks dik! Walaupun jauh kat Indonesia nun, ingat jugak nak call akak ye.. Jgn lupe yang akak pesan dari seberang tu yer.. =)

Okay, kat sini su nak ucapkan ribuan terima kasih dan sekalung penghargaan kepada insan2 yang ingat pd su dan mendoakan su.. Antaranya:

Sahabat2

-Abg Aizat (orang yang paling awal call untuk wish, TQ!)

-Syida [Dakwah]

-Nana [PTI] (ikut time Islam.. Gud!)

-Ahmad Adib Akhyar (Salah time, salah pitching kenekan orang..Isy3.. Kesian2)

-Mustofa

-Pipah [PTI] (bonda class.. Hehe)

-Abg Shah (Hepi Besday too!)

-Mira [PTI]

-Abg Hamzah (Thanks atas ingatan)

-Siti

-Hakim [PTI] (Not sour ya!)

-Noni [PTI]

-Aisya [PTI]

-Fatin [PTI] (nak dengar sound buzday secara real la dari fatin.. Hihi)

-Kak Nisa’ [MPP] (Ex-Rumate kesayangn nii.. TQ dear.. Misz U too.. Payah dah nak jumpe slalu skang kan)

-Aizuddin [Dakwah]

-Ikram

-Fiqa [PTI]

-Aisyah [Dakwah] (Thru FS, lawa pic tu)

-Kak Ila [ex-rumate] (Thru YM)

-Aina [Dakwah]

-Abg Farid (Thru YM)

-Fadhli [Dakwah] (Thru YM)

-Syafiqa

-Sharisham (Thru tag)

-Akhi Nurudin (From Mesir)

-Wani [Dakwah]

-Lokman [Usul]


Ahli-ahli Kelab

-Tengku Noramin Akhbar

-Fendy

-Syira

-Syahira Nazri

-Farah

*TQ pada ahli2 yang datang jamuan semalam dan kenekan orang cukup2 ye.. Hampir2 percaya.. Rupenye guys dah plan awal2 ye smalam.. xpe2.. Awas kamu ye..


Jiran-jiran

-Cik Arzian n Cik Jamil sekeluarga

-Cik Syam

-Naniey

-Taufiq and parents

-Cik Zie dan Cik Ramli

-Bibi n husband

-Cik Noni

*Name2 yg xde dalam senarai mintak maaf ye, takut2 terlupa..


Apepun, diucapkan time kasih pd sume.. Very appreciate.. May Allah Bless U all..

Itulah rezeki Allah pada hambaNya. Die tidak pernah kedekut. SESUNGGUHNYA rezeki berupa pemberian atau habuan Allah kepada makhluk-Nya. Anugerah Allah tidak sekadar berupa kekayaan, sebaliknya meliputi pelbagai aspek kehidupan. Rezeki Allah meliputi apa saja yang diperlukan dalam kehidupan termasuk makanan, pakaian, kediaman dan sumber yang berkaitan.
Keperluan itu untuk kesejahteraan jasmaniah insan. Selain itu, rezeki untuk kesuburan rohaniah juga penting. Ini termasuk ilmu pengetahuan, kecerdasan serta taufik dan hidayah. Mudahan Allah kurniakan rezeki yang murah kepada kalian semua..

Hmm.. Stiap otang pasti ada azam dalam hidup.. Bermulanya datri saat ini, segala keputusan dalam hidup adalah di tangan.. Segalanya perlukan 'Anjakan Paradigma'.. Inilah masanya!


4 comments:

DAMIA NUREL ISLAM said...

ololololo.... manjenye rumet kak nisa' nie.. jg diri baik2x k.. miz u.. okey, bila kak nisa' free kita kluar buka puasa sama2x k.. kak nisa' blanja sue k..

Hazwan Arif said...

owh..
hepi besday...
semoga panjang um0r


~smkin hari smkin dkt langkah kita menuju ketetapan itu~

suhaila_annur said...

To Hazwan Arif:
Tq very much..
Amin..
May Allah Bless U..

~semakin hari semakin dekat kite dengan kubur~

Jazakallah..

suhaila_annur said...

To kak Nisa':
Hehe.. Lame xmanje ngan kak nisa'..
Dulu sokmo je..
Ok.. Thanks my rumate..
Blanje??
On je.. Sure ade time 4 dat..
Tengok, baik tau kak acax nie..
Take care too..
Semoga kak nisa' sentiasa dalam jagaan Allah..
Jazakillah..

Related Posts with Thumbnails