.:Ucapkanlah "ZIKRULLAH" tatkala melawat ke blog ini:.

Saturday, August 15, 2009

Akhirnya..... Sampai jugak.......


Penantian berakhir..

Setelah lame ditunggu2, akhirnya hari yang ditunggu tu tiba.. Hari penulis akan pulang ke rumah.. Be4 dat, penulis nak ucap ribuan terima kasih orang yang hantar penulis ke airport.. Kalo x, xtaula camane.. Dahla flight dari ganu ke KL kul 8.50 pagi.. Sepatutnya penulis kene sampai ke airport 40 minit sebelum berlepas. Tapi, penulis sampai airport 15 minit sebelum berlepas. Agak kelam kabut jugakla.. Sampai2 sane penulis terus check in then terus masuk ke balai pelepasan then terus naik flight.. Time tu penulis orang terakhir naik flight. Lpas penulis naik, flight terus bergerak. Alhamdulilah selamat jugak.... Hajat nak breakfast pun xsempat.. Lapar jugak.. Nasib baikla dalam flight tu ada disediakan sarapan pagi. Diberi jus oren dan muffin. Atleast untuk mengalas perut je.

Flight mendarat di KL kul 9.35. Parent lum sampai lagi sebab janji ngan parent kul 9.50. Awal plak flight penulis sampai sebab on air awal.. Penulis pun berlegar2 dulu dalam airport tu.. Ramai yang pakai mask.. Takut jugak penulis tengok.. Macam di tahap kritikal sangat dah H1N1 ni.. Naudzubillah min zalik.. Dalam kebosanan menunggu, penulis masuk kat starbucks dulu. Isi perut jap.. Tak lame lepas tu, my dad call.. die da sampai.. Maka….. Berakhirla penantian. Hihi..
Dapatla cium parent setelah sebulan menahan rindu.. hikhik.. Penulis ingatkan nak balik rumah terus.. Rupenye parent dah ade plan lain.. Xgtau penulis pun.. Banyak destinasi nak pegi rupenye.. Okay, my mum pun buatla listing kat penulis mane nak pegi..

Destinasi pertama, pegi kat penerbit buku dulu, Jasmin Enterprise coz ayah ade meeting ngan pengarah penerbit tu... Penulis pun ikut gak ayah masuk meeting… Hehe.. Dah jadi kebiasaan, mane ayah ade meeting, penulis ikuuuut je.. Atleast bleh blajar selok belok bisnes ni.. Destinasi kedua, pegi kat penerbit jugak, tapi yang ni Hidayah Publication.. Ada urusan tentang penerbitan buku. Tp penlis xikut masuk.. Dah penat dah.. Duk dalam kete je.. Then trus gi lunch kat Food Court Duta memandangkan matahari pun dah tegak dah..

Destinasi keempat, singgah umah sepupu jap.. Ambik buah mai dari kampung.. Almaklumla sekarang kan musim buah.. Sampai seguni.. Banyak betul.. Rajin diorang mengait buah kan.. Destinasi kelima, Haa.. Ni penulis xtau langsung yang parent plan.. Parent ajak g shopping untuk raye.. Time tu baru gtau. Isy3.. x sampai rumah lagi nii.. Barang dah penuh dalam kete tu.. Xpela, penulis ikut je lah.. Sebab kate my mum, kluar kali ni nak beli barang untuk penulis and my mum dulu.. Hari lain kluar bli barang untuk adik2 and ayah plak.. Almaklumla adik2 sumenye laki.. Penulis sorang je perempuan.. So, yang adik2 beli hari lain.. Senang nak mencari nanti.. x kelam kabut sangat..

Tenga jalan2 beli barang tu, hujan plak.. Hujan rahmat bagi alam tu.. Hmm.. Susah nak membeli time hujan2 ni.. Penulis pun ajakla parent balik.. X banyak barang yang sempat dibeli.. Xpela, hari lain masih ade.. Bukan ape, yang kluar beli awal tu sebab bulan pause nanti xnk keluar dah.. KL ni time bulan2 puase, MasyaAllah……… Bkan xtau, Sesak tahap kritikal.. 3 kali ganda dari hari biasa.. Xsanggupla.. Lebih baik keluar bli barang awal2.. Lagipun bulan puase ni penulis ade kat Universiti.. Xde kat rumah..

Alhamdulillah.. Akhirnya………….. Sampai jugak penulis kat rumah.. Itulah dia ‘rumahku syurgaku’.. Satu ketenangan yang lain sekali bile dapat masuk rumah.. Hilang sume penat2 yang tai tuu..

Sebenarnye petang tu kul 3 penulis ade meeting dengan kelab penulis.. Tp penulis xsempat sampai ke ofis meeting on dat time.. Kesian kat ahli2 penulis yang mengharap penulis datang.. Hmm.. Xpela adik2 ye.. Kak su pecaye adik2 bleh buat yang terbaik.. Kak su percaya pd Tengku.. Amanah dah digalaskan masing2, jd jalankan ye.. InsyaAllah sebelum kak su balik, kite buat perjumpaan dan susun atur program yang nak dijalankan pada bulan puase ni.. =)

2 comments:

n a n a said...

uit su..
dh hilang rindu pas jmpa parents?
hehe..orang adaaa..(tau kan dia pnya taranum..hehe..)
ok..kim slm kt mak su ek..
t kita jmpa kt u..insyaallah..

suhaila_annur said...

Bukan kate hilang je.. Macam dibius, sakit tu hilang terus.. Hehe..
Ooo.. Slank tu ye..
Tau sangat.. Terlebih dari tau.. Jd trade mark dah.. Hihi..
Ok, InsyaAllah su sampaikan..
Jumpe bukak sem nanti...
Bulan puase tu.. =)

Related Posts with Thumbnails