.:Ucapkanlah "ZIKRULLAH" tatkala melawat ke blog ini:.

Sunday, January 29, 2012

Si Kiut Sugar Glider!


Bila tengok gambar-gambar yang di'post' oleh adik penulis di FB.. Oh! Serius rasa rindu nak main dengan si kiut Sugar Glider ni.. Si lincah, sangat agresif dan aktif.. ^_^

Perangai si kiut ni, sangat manja dengan orang. Sampaikan nak tidur pun, suka tidur bawah lengan. Kalau dengan adik penulis, siap duduk & tidur dalam poket seluar lagi.

Aksi comel, bila si kiut ni sedang makan buah. Kebiasaannya si kiut ni akan makan buah epal.. Cara ia pegang tu, comel sangat. Kalau ia tengah tidur, janganla sesape ganggu. Memang kene marahla kalau diganggu, siap bagi isyarat bunyi lagi. Skali tengok binatang ni dengan caranya, macam animasi Scrat dalam cerita Ice Age pulak.. hehe

Jom tengok pics di bawah ni. Credit pada adik penulis yang rajin upload gambar2 ni. Sorry x 'copyright' tapi 'copy paste'.. hehe

 Kiut kan gaya dia makan..
Ada style gitu.. ^_^

Eh, mengintai ye...! ^_^
Ini tempat feveret si kiut ni.
Pegi mane2, dalam ni je penginapan 5 star even ada sangkar khas.. hehe


See, manja.. Xlepas dari bahu orang.
Begitulah perangainye.

p/s: Bila tak berada di Malaysia, rindukan macam2 yang ada di Malaysia. =.=

5 comments:

Anonymous said...

keburukan hewan nie kan "kencing" kuat.

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

comelnya...
sudi la lawat ke blog saya pulak...

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

kalau haiwan nie kencing kuat... susah laa kalau simpan kat rumah... nanti nak solat pun susah...

Ummul Syaukatul Suhaila said...

Jazakallah sudi ziarah ke blog saya..
InsyaAllah saya balas kunjungan.. :)

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

I follow you...

Related Posts with Thumbnails