Today, penulis nak share 1 resepi.. Sebenarnya banana split ni salah 1 menu yang penulis buatkan special for my mum. Bersempena dengan hari ibu.. Selain tu ada juga penulis buat cocktail dan kek coklat.. Ok, jom kita lihat mcm mane nak buat..
Bahan-bahan
1. Dua biji pisang montel yang manis dan sedap
2. Aiskrim (apa2 perisa pun boleh)
3. Coklat tabur & coklat cair untuk hiasan
4. Kacang halus
5. Buah ceri atau apa2 sebagai hiasan
Cara-caranya..
1. Ambil pisang belah secara memanjang.
2. Letakkan pisang itu ke atas piring yang cantik
3. Letakkan dua atau 3 scoop aiskrim
4. Taburkan coklat rice dan kacang halus
5. Picitkan coklat cair di atasnya
6. Letakkan ceri atau tambahan yang lain sebagai penambah hiasan
1. Dua biji pisang montel yang manis dan sedap
2. Aiskrim (apa2 perisa pun boleh)
3. Coklat tabur & coklat cair untuk hiasan
4. Kacang halus
5. Buah ceri atau apa2 sebagai hiasan
Cara-caranya..
1. Ambil pisang belah secara memanjang.
2. Letakkan pisang itu ke atas piring yang cantik
3. Letakkan dua atau 3 scoop aiskrim
4. Taburkan coklat rice dan kacang halus
5. Picitkan coklat cair di atasnya
6. Letakkan ceri atau tambahan yang lain sebagai penambah hiasan
See, tersangatla mudah dan ringkas kan... Semudah ABC.. Hanya 5 minit je untuk penyediaannya.. So, readers blh try anytime.. Selamat mencuba.. :)
0 comments:
Post a Comment