.:Ucapkanlah "ZIKRULLAH" tatkala melawat ke blog ini:.

Saturday, September 12, 2009

Panggilan yang mengubah perasaan..

Ermmm.. Hmmm.. Semalam time su tenga shopping2 ngan kawan2, tenga best2 la mase tu.. Tibe2 sedang su berjalan sambil bawak barang, telefon berdering dalam handbag.. Ingat my mum yang call untuk pesan sumthing.. Rupenye tersalah tafsiran, yang call tu AJK Kelab Remaja su.. Tertera nama Muiz tp yang bercakap tu Tengku..

Beginilah bunyinya..

Tengku: Assalamualaikum kak su..
Su: Wkumsalam w.b.t.. Ade ape Muiz?
Tengku: Ni bukan Muiz.. Sy Tengku kak su..
Su: Oh, Tengku.. Sorry Tengku.. Ade ape hal ye? Ade masalah ngan Kelab kat sane ke?
Tengku: Erm.. X kak su.. Bukan pasal tu.. Kak su busy x skang ni?
Su: Kak su x busy sangat pun. Cume tenga beli barang2 je sikit..
Tengku: Sy nak gtau sumthing ni.. Harap kak su banyak bersabarla..
Su: Err.. Knape tengku? Jangan buat kak su takut..
Tengku: Sorang AJK kite meninggal dunia..
Su: ..................................... (kaku terdiam)..... ~Langkah terhenti~...
Su: Innalillah.. Betul ke ape yang kak su dengar ni?? Knape?
Tengku: Betul kak su.. Baru je tadi lepas dua hari die koma.. Sebab eksiden ngan bas
Su: ~Membungkam seribu bahasa~......Ermmm.. Ok, time kasih Tengku.. Sampaikan salam takziah kak su pada keluarganya..

Ya Allah.. Mase terime berite tu, terkejut sangat.. Terus berubah perasaan.. Mood shopping pun dah hilang.. Mane taknye.. Seorang yang aktif tibe2 pergi.. Perginye dalam keadaan yang menyayat hati.. Beruntunglah die kembali ke Rahmatullah dalam bulan puasa.. Semoga rohnya ditempatkan dalam kalangan orang2 yang beriman..

Then Su terus contact Kak Ros selaku setiausaha kelab untuk gtau hal ni.. Dan su contact Tengku semula untuk segera melancarkan tabung kutipan derma bagi mambantu keluarganya.. InsyaAllah hari Raya nanti pihak Kelab akan menziarahi keluarga Fazli..

Al-Fatihah..

~Setiap yang hidup pasti akan mati~

5 comments:

einsyie||انشراح said...

innalillah..
smga rohnya dicucuri rahmat

Hazwan Arif said...

alfatihah..

izzuddin2020 said...

setiap bermula ada akhirnya,
maut datang kunjung tak tiba/
ajal maut sudah ketentuannya,
semua milik yang maha esa..

:)..kita ni pinjaman sahaja su...

suhaila_annur said...

To einsyie:
Amin.. Semoga dicucuri Rahmat dari Allah..

To Hazwan Arif:
Syukran..
~Al-Fatihah~

suhaila_annur said...

To Izzuddin2020:
Emm.. Betul tu..
Ajal dan maut di tangan Allah..
'Pemergian' itu mengingatkan kita untuk sedar bahawa ajal semakin hampir dengan diri kita.. Semoga diri kita tidak alpa dari mengingati mati..
Thanks..

Related Posts with Thumbnails